Pin It

far bruger skeletter solcreme FORSIDE

 

Michael Hørup Møller udgiver her sin fjerde bog. Ved siden af forfatterskabet, der også tæller noveller og digte, er Michael Møller selvstændig erhvervsdrivende, men eget konsulentfirma. Du kan læse mere om forfatteren her


Bogen er bygget op omkring små nedslag i forfatterens liv med sine to små drenge på syv og ni år. Som alle, der har været i selskab med børn ved, så kan børns herlige fantasi afstedkomme mange spørgsmål og mange gode snakke – og disse snakke er baggrunden for bogen f.eks.:


Hvorfor er armene lige lange?
Hvad spiser kakerlakker?
Hvem passer på kronprinsen?
Hvem er jeg?
Hvad er skilt for noget?

De små nedslag i samtalerne fungerer fint og sproget er levende. Men, forfatteren bruger meget lange og indskudte sætninger, og så indfletter han hele tiden egne meninger og eget syn på livet. Det er der jo sådan set ikke noget galt i, jeg er da også enig i mange af hans betragtninger – men, jeg synes ikke rigtig de passer ind her. 

Tværtom synes jeg, at det skaber forvirring omkring bogens budskab. Jeg gik til bogen med en forventning om at blive underholdt med herlige anekdoter fra et børneliv. Det fik jeg også til dels, men så er det alligevel som om, det er forfatteren selv, der står i centrum. Det er hans meninger og oplevelser, der tager al fokus. Det ville være fint som klummer eller måske blogindlæg, men som altoverskyggende litterært indhold, synes jeg desværre ikke det fungerer helt godt for mig. Jeg savnede en skarp redigering af det ellers rigtig gode sprog, og så som sagt: en klar holdning til, hvad bogens budskab skal være.


Bogen er underholdende i nedslagene, kan fint bruges som ”frikvarter” med læsning af et kapitel ind imellem i en pause. Og så er det jo altid herligt at komme med ind i børnenes univers. For én ting er sikkert: de spørgsmål du møder her, møder du også ude i samfundet – og måske er det bedre at være forberedt…

© Bognørden


Tidligere udkommet:

Det oprørte land (2012)

Farmand (2014)

Virus (2015)

Forfatter: Michael Hørup Møller
Anmeldereksemplar

Pin It