Pin It

 verdens 100 bedste cykelryttere 2021

UPDATE - STØT Chris Ankers piger - se mere her

Anden og sidste udgivelse af makkerparret Sørensen & Ritters bud på årets bedste cykelryttere

Multi-eksperten Chris Anker Sørensen og journalist Dennis Ritter, giver igen deres bud på sæsonens 100 bedste ryttere – og hvordan de stod i forhold til hinanden. Denne tredje udgivelse blev desværre deres sidste, da forfatter, fortæller og meget mere: Chris Anker Sørensen, døde tragisk, og alt for tidligt, under VM i Belgien, inden denne bog blev udgivet. Det er derfor op til medforfatter Dennis Ritter at gå den tunge gang og præsentere denne deres sidste bog alene.

De startede deres litterære makkerskab med ”Debutantens dagbog” om deres debut i touren, set fra hver deres side af skærmen. Siden har Dennis Ritter etableret sig som fast cykelkommentator til de store løb, mens Chris Anker kom ind i TV2s cykelredaktion, hvor han hurtigt blev fast kommentator året rundt. Chris Anker har udover disse tre udgivelser med Dennis Ritter, udgivet en biografi sammen med sin storebror – læs mere nederst på siden.

2021 udgaven af de 100 bedste cykelryttere, er igen blevet til ud fra de to forfatteres mavefornemmelser, som er landet oven på flg. ingredienser:

• Antal og karakter af sejre (fx monument kontra mindre etapesejr)
• Værdi for holdet (teamplayer/egoist)
• Stabilitet over sæsonen
• Historik (både årets og karrierens gaver til sporten)
• Evnen til at begejstre (vigtigste parameter ved sammenfald af øvrige præstationer)

Ud fra disse parametre præsenteres så de ryttere, der har vundet plads på listen. Hver rytter har to sider: en fakta fane med holdoversigt, et nyere foto samt Chris & Denis´ gennemgang af rytteren og begrundelsen for, hvorfor den pågældende rytter er vist netop der.

Verdens 100 bedste fik, som nævnt, sin debut i kaos-året 2020. Det var en herlig underholdende og fordybende liste, hvis største fejl var, at den blev udgivet inden sæsonafslutningen. Det var en stor fejl sidste år, en fejl, der ikke bliver mindre, af at blive gentaget. Det er alt for tidligt på året at udgive en årskavalkade!
Hvis ranglisten i sin helhed skal fremstå med saglig indsigt og relevans (hvilket den med garanti var tiltænkt) så MÅ man nødvendigvis have hele sæsonen med – det fik man ikke i 2020 og desværre heller ikke her i 2021 – hvilket er en meget stor fejl.

Læserne kan være enige eller uenige i både repræsentanter og placeringer, men den debat skal altså være på et ordentligt grundlag. Det nytter ikke, at bogen skal i trykken mens sæsonen pågår – manglerne, der opstår deraf, bliver simpelthen FOR åbenlyse. Jeg vælger at fremhæve vores egen Michael Valgren som klokkeklart eksempel på den forfejlede udgivelsesdato. Du vil forstå min anke, når du læser bogen.

 Brug den som underholdning her i vinterhalvåret, som diskussionsoplæg, som rytterindsigt i den kommende world tour, noget helt fjerde – eller dem alle. For trods den store mangel, er det en virkelig letlæselig, givende og lækker ”coffee table book” der inviterer sine læsere til at deltage i glæden ved cykelsporten og dens udøvere. Kort sagt: 2021 udgaven er endnu en musthave for cykelnørder.

 

 

© Bognørden

 

Cykelsporten, fans, seere, TV2 og jeg selv, skylder Chris Anker Sørensen en kæmpestor tak! Chris gav danskerne en ubetalelig indsigt i sin store passion. Kærligheden til familien, cykelsporten, vennerne brændte gennem skærmen, mens han krydrede sin enorme indsigt med en fængende fortælleiver, når det kom til historiske pletter på verdenskortet. Chris var Mader, Leth og Rolf Sørensen i én og samme mand – han var unik. Der var ingen ved siden af, ingen over, og han satte barren så højt, at det bliver svært at finde en, som kan videreføre Chris´ sublime gaver.

Jeg håber, at dansk cykling, måske sammen med TV2, finder en måde at hædre dette store menneske og hans enorme viljestyrke. En ”Årets Chris” hæder, til den danske rytter, der har kæmpet mest i den forgangne sæson, ville være en smuk kategori til den årlige sportsgalla. Det samme vil et årligt mindeløb – jeg venter og håber! Chris Anker, æret være dit minde!

 

I samme serie:

Verdens 100 bedste cykelryttere 2020 - Læs anmeldelsen her

 

Af samme forfatter  - anmeldt på Bognørden:

Brødre på landevejen - Læs anmeldelsen her

Debutantens Dagbog af Chris Anker Sørensen & Dennis Ritter

 

Tidligere udkommet om cykling og anmeldt hos Bognørden:

Sportsdirektøren af Brian Holm Læs anmeldelsen her

Den hurtigste mand på to hjul af Mark Cavendish Læs anmeldelsen her

Det hemmelige løb af Tylor Hamilton & Daniel Coyle Læs anmeldelsen her

Michael Valgren - En sæson i cykelsportens verdenstop Læs anmeldelsen her

Sort kaffe & hvide sokker - Læs anmeldelsen her

Lede hunde & kolde kameler - Læs anmeldelsen her

Fuglsang - Læs anmeldelsen her 

Brødre på landevejen - Læs anmeldelsen her

Lars Bak - Hjælperytteren - Læs anmeldelsen her

Røvtour - Thomas Dekker - Læs anmeldelsen her

Den hemmelige cykelrytter - Læs anmeldelsen her

Engang var jeg Jesper Skibby - Læs anmeldelsen her

 

Andre gode cykelbøger:

RIIS af Bjarne Riis

Debutantens Dagbog af Chris Anker Sørensen & Dennis Ritter

 

 

Forfatter: Chris Anker Sørensen & Dennis Ritter

210 sider Lindhardt & Ringhof

Anmeldereksemplar

Pin It