Pin It

konen med aggene

Den store danske digter behøver jo ikke den store introduktion, hans værker har begejstret læsere verden over og gør det stadig.

Det er måske nok i mindre målestok, men Jan Mogensens bøger har faktisk også begejstret mange læsere ude i verden og nu lægger han så streg til H.C. Andersen for de små fra 4 år og som e-bog.

Pigen med svovlstikkerne er, i min optik, det mest dystre og hårde, af den store digters små værker. Men som med de andre eventyr og digte, er det temaer, der stadig holder århundreder senere. De afspejler en del af livet og samfundet og derfor er de til alle tider både vedkommende og vigtige.

Disse tre nye bøger er til iPad og tablets og til de nye udgivelser har Jan Mogensen så sat sin fantastiske streg. For både tekst og illustrationer holder i både fortid, nutid og fremtid. Og så har Jan Mogensen den herlige gave, at hav evner at fortælle flere historier inde i den originale historie - og det er altså et stort plus.

Konen med æggene er digtet om bondekonen, der er på vej til markedet, hvor hun skal sælge sine æg. Mens hun går med æggene begynder konen at drømme om alle de rigdomme hun kan få fat i når hun har solgt æggene. For æggene kan blive til høns, som kan blive til får som så igen kan blive til både gris og ko. Og sådan fortsætter konen med at gå og drømme om sin virkelig lyse fremtid som jo må ende med, at hun bliver en meget fin frue på en meget stor bondegård. Men når venlighed bliver til hovmod, ja så er det ikke sikkert at alt går efter planen.

Konen med æggene er en skøn fortælling om drømme. Om, hvordan drømme og fantasi kan gøre livet lettere. Men så er det også fortællingen om, at man ikke skal tro, at man er bedre end andre og være en dårlig kammerat. Konen med æggene kan derfor også bruges til "anti-mobbe" snak, og det er i grunden slet ikke så galt.

Denne udgave henvender sig til de små fra 4 år og opefter. Det betyder, at bøgerne både kan bruges til højtlæsning, til samtaler om handling og morale og sidst men ikke mindst kan børnene selv læse bogen eller lave sine egne historier ud fra illustrationerne. Jeg er fan!

 

© Bognørden

 

Tidligere anmeldte værker af Jan Mogensen:

Eventyr på havets bund - Læs anmeldelsen her

Maries Julegave - Læs anmeldelsen her

Bamse og den kinesiske prinsesse - Læs anmeldelsen her

Pigen med svovlstikkerne - Læs anmeldelsen her

Rita i raseriskoven - Læs anmeldelsen her

Kærestefolkene Toppen og Bolden - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: H.C. Andersen Illustreret af Jan Mogensen

28 sider E-pub Forlaget Eudor

Anmeldereksemplar

Pin It