Pin It

jeg er fucking hot

Renée Toft Simonsen har for længst slået sit forfatterskab fast. Hun har udgivet en lang række børnebøger bl.a. serierne om Tiberius Tudefjæs og Karla. Derudover har hun skrevet flere romaner og senest en selvbiografi i 2014. Derudover er hun uddannet psykolog, skriver filmmanuskripter og bestyrer en brevkasse i Femina.

Jeg er f*cking hot, er en ærlig og kærlig fortælling om at træde ind i en ny tid. Alle kommer i overgansalderen, mendenne bog henvender sig mest til kvinderne. Den er mestendels blevet til i de tidlige timer, hvor resten af familien sover men, hvor Renée nu pludselig er ramt af søvnløshed og voldsomme hedeture. Her, alene og på mange måder nøgen, kommer tankerne myldrene, og her udvikler de mange tanker sig blandt andet til denne bog. Hvad er det egentlig der sker når overgangsalderen rammer? Fysisk såvel som psykisk, er det en voldsom omvæltning, nogle kommer lettere igennem end andre. Fysisk er der gang i ændringer: rynker, ekstra kilo og tyngdekraftens træk er bare nogle af de ændringer vores kroppe udsættes for. Psykisk er det jo den anden store overgangsfase - denne gang væk fra at være frugtbar, hvad skal livet så bruges til? Renée tager fat om roden på mange af de udfordringer livet byder på - og hun sparer ikke på sig selv. For få ting er sikre i livet, en af dem er, at ingen er perfekt.

Lad mig bare starte med at fastslå, at Renée kan det der med at formidle. Hun skriver levende, og evner at formidle tunge , og for nogen, tabubelagte temaer, så de bliver både lærerige, indsigtsfulde og vedkommende. Det betyder igen, at læseren vil kunne genkende og måske spejle sig i nogle af passagerne i bogen og den vej få forklaringer og/eller løsninger til eget brug.

Renée er et meget sanseligt menneske, hendes valg af mentale værktøjer peger i høj grad mod visualisering og meditation etc. Men, trods mange dybe og indre indblik i Renées indre liv, så giver hun læseren rum til at finde sin egen plads lige der, hvor den enkelte er i livet.

Nu har jeg aldrig været optaget af "kendte" mennesker og deres liv, men jeg ved dog, at Renée er gift med en enddog meget habil musiker. Nogen vil måske påpege, at hun er langt bedre i stand til at varetage den indre rejse med baggrund i en god økonomi. Og det er meget muligt, men faktisk vil jeg gerne honorere netop det, at hun lægger sig selv på blokken. For jeg er faktisk temmelig sikker på, at netop de føromtalte, tvivlende sjæle, vil finde både erkendelse og sikkert også støtte i, at netop en "kendt" bringer temaer op som desværre stadig er tabuiserede. Hun har publikummet, og i min optik bruger hun taletiden virkelig konstruktivt.

Personligt kunne jeg relatere til mange af de følelser der rammer efterhånden som børnene vokser op og forlader reden. Jeg kunne nikke genkendende til de hede dage og nætter og så kunne jeg kunne grine hjerteligt. For den naive læser læste den naive forfatters ord og i splitsekundet så jeg mig selv, når min søn kigger overbærende på mig og siger: "Hvor er du dog naiv (læs lille mor). Og så holder jeg som læser af, at få rykket rundt på de mentale kasser indimellem - dét fik jeg her.

For denne kvinde, der i mine øjne aldrig har været smukkere end nu, hvor livet er spejlet i hende, hun stikker fingeren hårdt ind i lige præcis dét, der er essensen i livet. Livet ændres og ændrer os - om vi vil det eller ej. Hvor meget plads vi giver ændringerne er helt op til os selv, men ét er sikkert: det bliver langt lettere at finde accept i ændringerne og i os selv, hvis vi er opmærksomme på det - og den øjenåbner er Jeg er f*cking hot.

En nyttig og nødvendig bog, fra en kvinde til alle de andre.


© Bognørden

 

Tidligere udkommet og anmeldt på Bognørden:

At finde hjem – 

Forfatter: Renée Toft Simonsen

318 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It