Pin It

nioghalvtreds

En visuel følelsesrejse

Ulla Bech-Bruun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og Master of Fine Arts fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder som privatpraktiserende psykolog og udstiller performativ skulptur i ind- og udland.
”nioghalvtreds måder at have det dårligt på” er første bogudgivelse.


”nioghalvtreds måder at have det dårligt på”, er bygget op omkring en yderst simpel streg med tilhørende håndskrevet tekst. Stregen giver mange steder klare referencer til de finske Mummitrolde og de gammelkendte spøgelser, som de er flest. Men, hvor de basale streger er præget af ensartethed, så er situationerne ganske nuancerede F.eks.:

»Et blik siger mere end tusind ord« Det samme kan siges om en streg, det viser Ulla Bech-Bruun med tydelighed her. Hun lykkedes med at bore sig genkendeligt ind i læserens indre ved hjælp af få, men ganske gode virkemidler. Små ”appetitvækkere” der åbner op for en lind strøm af erindringer – gode som mindre gode, som læseren kan genkende fra hverdagen.

Min eneste anke er teksten, den håndskrevne tekst trak mig ud af universet. Teksten udgør en meget stor del af den øjeblikkelige forståelse, derfor er det ærgerligt, at den er umådelig svær at læse. Blyantens leg med den visuelle fortælling, er også fortællingens mangel – teksten er ganske simpelt for lille og momentvis for utydelig. Jeg køber, og er vild med præmissen om det personlige og enkle, men i min optik ville helheden blive mere klar, hvis jeg ikke skulle bruge kræfter på at gisne om teksten.

Når det så er sagt, så er denne lille bog en rigtig fin oplevelse. Den sætter fingeren på vores indre kampe, dem vi udkæmper for at holde sammen på os selv og omgivelserne. Den leverer som sådan ikke noget nyt til følelseslivet, til gengæld leverer den en indgang til det menneskelige fællesskab, der rummer vores følelser – også de grimme af slagsen. Derfor er det en bog, der bliver ved med at give.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Ulla Bech-Bruun

72 sider Eksistensen

Anmeldereksemplar

Pin It