Pin It

tjugga pap2

Puttemeditation Blid og nænsom putning for de allermindste

Pædagog og forfatter Emilie Melgaard Jacobsen har skabt et lille univers med flere fortællinger om bjørnen Tjugga. Inde i fortællingerne, har hun lagt søvnværktøjer, som skal hjælpe børn og forældre med at finde gode søvnmønstre. Her er hun på banen med en ny udgave af den originale fortælling om natbjørnen Tjugga”

Bogen begynder med et par tips omkring ”putte-ritualer” ligesom du også får en kort introduktion til hvordan din vejrtrækning, dit toneleje og ikke mindst lydende skal præsenteres under læsningen. Herefter er du klar til at lade Tjugga indtage scenen: Natbjørnen Tjugga er kommet fra natskoven for at kramme og putte med dit barn. Tjugga elsker bjørnekram og smukke kærlighedsblomster, og det er præcis sådan et frø, som Tjugga har med som en gave til barnet. Sammen skal I så en tur til natskoven og se på kærlighedsblomsterne, du, dit barn og Tjugga.
Denne nye udgave af Tjugga, er skabt til de mindste børn. Handlingen (meditationen) er stærkt afkortet, og handler nu udelukkende om kærlighedsblomster og træthed. Bogens størrelse, og det kraftige pap, er let at administrere for de små poder, og tåler en fugtig klud. Jeg er stadig fan af de herlige illustrationer, de er på alle måder i øjenhøjde modtageren, inkluderende og evig aktuelle. Jeg savnede dog en kort introduktion til Tjugga og natskoven, så en ekstra side, er på min ønskeliste til næste udgave.

Jeg var knap så vild med dele af den oprindelige meditation, den blev for ”voksen” i min optik. På det punkt, er jeg mere begejstret for ”puttebogen” her, den taler til og med barnet, og bortset fra et par utidssvarende formuleringer, er denne udgave super fin. Og igen – for det kan ikke påpeges nok – mindre børn knuselsker genkendelsen, og beder som oftest om at få læst de samme bøger, aften efter aften. Her får både du og dit barn en gave, for dit barn får genkendelsens tryghed, og du får serveret en kort og kærlig afslutning på jeres dag.

Den perfekte barselsgave, Tjugga er nemlig et super godt bud på en af børneværelsets MUST-have bøger

 

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet og anmeldt hos Bognørden:

 

Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne, søvnmeditation - Læs anmeldelsen her

Natbjørnen Tjugga - Læs anmeldelsen her

Tæl med Tjugga - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Emilie Melgaard Jacobsen

20 sider Forlaget Aronsen

Anmeldereksemplar

Pin It