Pin It

oxbox 

Lækker ny hardback box med Danehof trilogien. 

Trilogien om Oxen blev forfatter Jens Henrik Jensen store, og yderst velfortjente, gennembrud. Med denne serie slog han sin plads fast på allerøverste trin som landets bedste konspirationsteorekiker. Jens Henrik Jensen blev da også hædret med Krimimessens Publikumspris i 2017. 

 

Forlaget skriver om de tre bind: 

hangte hunde

 De hængte hunde:

"Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, Niels Oxen, hutler sig gennem tilværelsen i Københavns nordvestkvarter.

Den traumeramte krigsveteran lever af at samle flasker og spise madaffald fra supermarkeder.

I håb om at få fred for sine indre dæmoner tager det tidligere medlem af Jægerkorpset sammen med sin hund til Nordjylland og slår lejr dybt inde i Rold Skov for at leve det simple liv.

Men drømmen bliver til et mareridt for Niels Oxen.

Efter et natligt besøg på et middelalderslot i skovens udkant mistænkes han pludselig for drabet på slotsherren, en tidligere ambassadør og stifter af en indflydelsesrig tænketank.

Politiets Efterretningstjeneste dukker påfaldende hurtigt op, og inden den pressede krigsveteran får set sig om, er han sammen med den uortodokse Margrethe Franck fra efterretningstjeneste hvirvlet ind i efterforskningen af en række gådefulde drabssager, der tilsyneladende kun har ét fælles: hængte hunde."

Læs Bognørdens anmeldelse af De hængte hunde her

morke mand

 De mørke mænd: 

"Niels Oxen, Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, bor og arbejder under rumænsk identitet på et afsides dambrug i Jylland.

Skjult for omverdenen slås krigsveteranen med sine traumer, samtidig med at han lever i konstant alarmberedskab. For han har en hemmelighed, som holder ham i live – men som også kan slå ham ihjel.
Da en museumsinspektør bliver myrdet på et slot, udløses en lavine af voldsomme begivenheder, som involverer Danmarks justitsminister.

Der er kun få, der kan skimte en forbindelse til Oxen. En af dem er hans gamle makker, Margrethe Franck fra Politiets Efterretningstjeneste. Hun har ledt forgæves efter ham i mere end et år. Da hun endelig finder ham, besegler hun også hans skæbne.

Oxen ser pludselig sig selv som centrum i en menneskejagt. Nogle vil hjælpe ham. Nogle vil dræbe ham. Men hvem er ven, og hvem er fjende? Franck og Oxen slutter sig på ny sammen mod de mørke mænd, der har magten. For den jagede krigsveteran har kun to muligheder: Gå til grunde – eller gå til angreb."

Læs Bognørdens anmeldelse ad De mørke mænd her 

 

frosne flammer 

 De frosne flammer:

"Krigsveteranen Niels Oxen formodes omkommet under en ulykke på havet. I virkeligheden sunder han sig på en ø i den svenske skærgård, hvor han spekulerer over sit livs dilemma.

Opdager lederne af det hemmelige magtnetværk Danehof, at deres attentat mod ham er slået fejl, vil de indlede en sand menneskejagt for at dræbe ham. Opdager det danske politi, at han er i live, vil han blive eftersøgt og anklaget for et mord, han ikke har begået.Mod alle odds beslutter Oxen sig for at tage kampen op mod overmagten. Gør han det ikke, er han dømt til evig flugt – uden chance for at gense sin søn.

Stillet over for en umulig opgave kontakter han sin tidligere makker fra PET, Margrethe Franck, som imidlertid er fyret og arbejder som kassedame og hotelopvasker. De to slår sig igen sammen med den tidligere PET-chef Axel Mossman og hans nevø.

Kampen mod Danehof har haft skæbnesvangre konsekvenser for dem alle. De er som frosne flammer, og de kan kun få deres liv tilbage ved at besejre de mørke mænd.

Hvordan slås man mod en usynlig fjende?"

Læs Bognørdens anmeldelse af De frosne flamer her

 

Jeg blev, sammen med resten af krimidanmark, kastet lige ind i et sublimt univers. Jens Henrik Jensen bruger det danske land som baggrund ligesom han har skabt et ualmindelig levende univers af magtmennesker, der ved hjælp af penge og forbindelser forsøger at gøre sig til dommere over liv og død. 

Trilogien skal naturligvis læses fra begyndelsen, men hvert bind er forholdsvis afsluttende, så serien kan gås til og fra. Jeg vil dog mene, at er du så heldig at skulle begynde nu, vil du ikke stoppe før end sidste sidde i trilogien er vendt. Derfor kan hjerterne herunder dække hele trilogien. Har du ikke Oxen i huset, så er dette et ganske godt tidspunkt til at hente ham ind - du vil have til mange timers garanteret god underholdning. 

 

 

© Bognørden

 

I serien om Oxen er tidligere anmeldt på Bognørden:

 

De hængte hunde - Læs anmeldelsen her

De mørke mænd - Læs anmeldelsen her

De frosne flammer - Læs anmeldelsen her

Lupus - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Jens Henrik Jensen

1456 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It